Vijesti: Lopare na udaru vode i klizišta (Četvrtak, 07 avgust 2014 00:00)
Vijesti: Lopare: Meci brži od pomirenja (Srijeda, 06 avgust 2014 00:00)
Vijesti: Zatvara se Nova banka u Loparama (Petak, 20 septembar 2013 09:58)
Vijesti: Primjer uspješnog investiranja porodice iz dijaspore u rodni kraj (Četvrtak, 15 avgust 2013 12:16)
Vijesti: Otkriveni lopovi iz Lopara, ukrali nakit vrijedan 100.000 KM (Srijeda, 17 jul 2013 10:03)
Vijesti: Kazna zbog pisanja na Fejsbuku (Ponedeljak, 10 jun 2013 11:24)
Vijesti: Priboj: Duševno oboljela unuka nožem ubila djeda (Ponedeljak, 01 april 2013 22:17)
Vijesti: Poziv Udruženja Majevičana na akciju za obnovu škola (Utorak, 19 februar 2013 01:03)
Vijesti: Rodna gruda najbliža srcu (Četvrtak, 14 februar 2013 00:26)
Vijesti: U Loparama oduzeta municija (Srijeda, 06 februar 2013 16:04)

Lopare na udaru vode i klizišta

LOPARE - Nabujale rječice za samo nekoliko sati poplavile su kuće, podrumske prostorije u gradu…

Lopare na udaru vode i klizišta Lopare na udaru vode i klizišta

Lopare: Meci brži od pomirenja

LOPARE - Nenad Todorović (60), iz sela Piperi kod Lopara, osumnjičen je da je, u…

Lopare: Meci brži od pomirenja Lopare: Meci brži od pomirenja

Zatvara se Nova banka u Loparama

Povodom zatvaranja Izdvojenog šaltera Nove banke u Loparama, menadžment banke je izdao zvanično saopštenje:

Zatvara se Nova banka u Loparama Zatvara se Nova banka u Loparama

Primjer uspješnog investiranja porodice iz dijaspore u rodni kraj

Porodica Maksimović porijeklom iz Pipera, podstaknuta pozitivnim iskustvom rada u oblasti gerijatrije i usluga pomoći…

Primjer uspješnog investiranja porodice iz dijaspore u rodni kraj Primjer uspješnog investiranja porodice iz dijaspore u rodni kraj

Otkriveni lopovi iz Lopara, ukrali nakit vrijedan 100.000 KM

Policija u Loparama otkrila je dvojicu muškaraca, nastanjenih u Bijeljini, koji su 18. aprila od…

Otkriveni lopovi iz Lopara, ukrali nakit vrijedan 100.000 KM Otkriveni lopovi iz Lopara, ukrali nakit vrijedan 100.000 KM

Kazna zbog pisanja na Fejsbuku

LOPARE - Zbog iznošenja neistina na Fejsbuku, Loparčanin Đoko Sedlarević moraće da plati po 500…

Kazna zbog pisanja na Fejsbuku Kazna zbog pisanja na Fejsbuku

Priboj: Duševno oboljela unuka nožem ubila djeda

LOPARE - Djevojka B.R /30/ iz Priboja kod Lopara ubila je nožem svog djeda M.R.…

Priboj: Duševno oboljela unuka nožem ubila djeda Priboj: Duševno oboljela unuka nožem ubila djeda

Rođeno pozorište u Loparama

Iznjedreno kao mladji brat Srpsko-švajcarskog pozorišta Duga iz Vetingena, pozorište Duga iz Lopara svečano je otvoreno premijerom komedije Edukovana žena. Porodjajne muke nisu propraćene plačem kao što je to uobičajeno nego salvama smijeha prezadovoljne publike.
Grad koji nema pozorište nije grad sve i ako ima dva miliona stanovnika kažu ljudi, a Lopare jesu mala varošica, jedna od manjih opština u Republici Srpskoj, ali od 27. jula ove godine imaju svoje pozorište. Otvaranje pozorišta komedijom Edukovana žena upriličeno je u okviru manifestacije Dani Dijaspore koja se prvi put ove godine održava u Loparama.

Sve je ovih dana bilo u znaku dijaspore pa i ova komedija koja govori o našim ljudima u Švajcarskoj. Autor komedije Miodrag Lukić, književnik porijeklom iz Lopara je osnivač Srpsko-švajcarskog pozorišta Duga iz Vetingena u Švajcarskoj. Dokazavši se u književnosti i pozorišnoj umjetnosti van rodnog kraja, odlučio je da svom rodnom kraju pokloni pozorište koje je utemeljio zajedno sa glumcima; Irenom Jeremić, Aleksandrom Mitrić i Draganom Lukićem. Predstavu je uz njegovu pomoć režirala Sladjana Ilić, a tehnički dio posla je obavio Lukićev školski drug Željko Božić. Za fotografiju se pobrinuo Lazar Simić, a nad realizacijom je bdio direktor Centra za kulturu Mirko Stević zajedno sa Tanjom Tešić zaposlenom u istoj instituciji.

Loparčani su burnim aplauzima dočekali i ispratili komediju Edukovana žena ne krijući zadovoljstvo što je njihova varošica dobila svoje sopstveno pozorište u potpunosti autentično jer su svi zaslužni za njegovo stvaranje rodjeni i odrasli u Loparama odnosno na planini Majevici. Uz pomoć opštine Lopare i načelnika dr. Rade Savića, uspjeli su da stvore ono što nemaju daleko veće i bogatije opštine od Lopara.

Komedija Edukovana žena je djelo koje je više puta izvodjeno u Švajcarskoj, kao i u Srbiji, a uskoro će se naći na repertoaru jednog pozorišta u Dalmaciji. Govori o našem čovjeku gastarbajteru Djuri koji nakon dvadeset godina pečalbarenja u Švajcarskoj dovede u Švajcarsku i svoju suprugu koja se u medjuvremenu „edukovala“. Kao što se to i u životu dešava supruga Andja upada u zamke koje čekaju na sve pohlepne, a lakomislene ljude. Komšinica Dana, lakomisleni potrošač navodi Andju da počne da se bavi „Multi Level Marketing“ poslovanjem, što nije ništa drugo do perfidna prevara. Andja, kako to Djuro kaže; „navali kao june i ni roguljama je ne bi mogao odvratiti od namjere da se upropasti“. Dok ona podliježe šarmu prevaranta Novaka Novakovića dotle Djuro tješi komšinica Dana. Ipak se na kraju sve dobro završava po Djuru glavnog junaka ove komedije.

Poklonu se u zube ne gleda – kaže Lukić - nadam se da su moji sunarodnici zadovoljni poklonom koji su dobili, ne samo od mene nego od svih nas koji smo radili na realizaciji ove komedije. Srećan sam i moram da priznam da sam bio uzbudjen u većoj mjeri sada nego prije sedam godina kada je izvedena moja prva pozorišna predstava u Srpsko – švajcarskom pozorištu Duga koje sam osnovao sad već davne 2005 godine.

edukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zenaedukovana_zena

Dodaj komentar

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove urednika Lopare Online portala.

Sigurnosni kod
Osveži